Два сезона ще се сменят днес

Два сезона ще се сменят днес Преди обяд над западната половина на страната и облачността временно ще се разкъса, но по-късно през деня отново ще се увеличи и на отделни места, главно в планинските райони, слабо ще превали. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за дежурният синоптик Евгения Егова, цитирана от агенция "Фокус".
Ще духа слаб в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°, максималните ще са между 4° и 9°, в югозападните райони до 12°. През нощта срещу понеделник в Югозападна България валежите ще се активизират. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.
Над Черноморието ще остане облачно, почти без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 6° - 7°.
Над планините ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над масивите в Западна България, но по-късно през деня облачността отново ще се увеличи и на отделни места там ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър с южна компонента. Максималната температура на височина 1200 ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.
В началото на следващата седмица ще се затопля, но ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. В понеделник на повече места и повече като количество ще са валежите в Източна България, във вторник - в Южна. Във вторник в западната и централната част на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад. В сряда ще има променлива облачност, предимно средна и висока, вероятността за валежи вече е по-малка, но все пак на отделни места са възможни краткотрайни превалявания. Сутринта ще е по-студено, но през деня ще започне вече по-бързо и по-чувствително да се затопля.

25.03.2018, 08:00 часа
1201 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha