Христо Проданов: Искаме оставка на кабинета на ГЕРБ за скандалите и некомпетентността им

Христо Проданов: Искаме оставка на кабинета на ГЕРБ за скандалите и некомпетентността им Едно правителство на ГЕРБ падна по темата цени на ток. Те постоянно заподозират нас (БСП), но основният проблем при тях са скандалите и некомпетентността, по които всеки ден ги изобличаваме. И това е темата, по която искаме да подадат оставки. Това призова управляващите Христо Проданов, депутат от БСП, в "Офанзива с Любо Огнянов" по повод скандалите около продажбата на ЧЕЗ на "Инерком".
"Ние искаме официално оставката на цялото правителство, не само на Цецка Цачева в този сектор", подчерта той.
Според него подготвяната сделка за продажбата на активите на ЧЕЗ-България на "Инерком" мирише, особено покрай искането от страна на дружеството за вдигане с 51% на цената на нощната тарифа, оправено към КЕВР. 
Твърдата позиция на БСП е държавата да участва в управлението на енергоразпределителните дружества, защото "тук не става дума за продажба на квартална бакалия", подчерта Проданов.
Той посочи и как българската държава може да влезе в сделката.
"Много просто - на междуправителствено ниво може да се проведат едни разговори, след като е ясно, че ЧЕЗ е на чешката държава. В тях българското правителство да изиска от чешката държава да изкупи пакет", каза Христо Проданов и добави: "Трябва да се мисли държавнически, да не оставяме това на пазара".
15.04.2018, 11:55 часа
1141 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha