Данъчни излизат на протест пред НАП

Данъчни излизат на протест пред НАП Данъчни служители излизат на протест днес заради съкращаването на 300 инспектори от звено "Оперативен контрол".
Това съобщи представителят на една от синдикалните организации в приходната агенция Николай Наков по БНР. 
Съкращенията предвиждат всички близо 300 служители, работещи в звено "Оперативен контрол", да бъдат прекратени от 1 май.
Решението е в отговор на акцията на специализираната прокуратура в края на март, при която срещу 11 данъчни служители от същото звено бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и изнудване на търговци. 
Наков обаче е категоричен, че все още вината им не е доказана и няма решение на съда.
"Обвиняемият се счита за невинен до установяване на обратното. Те даже не са обвиняеми още. И на база само на тези разсъждения имат решение да закрият всички отдели в страната", каза синдикалистът.
Той посочи, че един един ден преди да излезе това обръщение на изпълнителният директор, е обявен външен конкурс за 220 места във "Фискален контрол" и това е проблемът - никой не е уведомил синдикатите, добави Наков.
Протестът започва в 17:30 часа пред столичната дирекция на ул. "Аксаков" и ще завърши пред централата на НАП на бул. "Дондуков" с искане за лична среща с изпълнителния директор Галя Димитрова. 
16.04.2018, 09:09 часа
1683 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha