Болницата в Берковица получи субсидия от здравното министерство

Болницата в Берковица получи субсидия от здравното министерство Болницата в Берковица е получила субсидия в размер на 103 169 лева от Министерството на здравеопазването, съобщиха от здравното заведение. С отпусната сума берковската болница ще може да финансира както дейности по оказване на спешна медицинска помощ, така и дейности, попадащи извън обхвата на задължителното здравно осигуряване.
Допълнителното финансиране се извършва по реда на утвърдената за 2018 година Методика за субсидиране на лечебните заведения. Всяка година Националното сдружение на общините в Република България подготвя и представя в Министерството на здравеопазването списък на общински болници в труднодостъпни или отдалечени райони, отговарящи на определени критерии, в съответствие с чл. 106, ал. 3 от Закона за лечебните заведения.
Основните критерии при изготвянето на списъка с общински болници, които да получат субсидии, са отдалечеността на повече от 40 км от областното здравно заведение, възрастовата структура на населението, медицинският екип, който обслужва населеното място. Болницата в Берковица попада в този списък с още 65 други болници, сред които Белоградчик, Козлодуй, Мездра и др.
16.04.2018, 16:13 часа
607 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha