Комедия! Валери Симеонов се оказа наследник на активни борци и видни комунисти!

Комедия! Валери Симеонов се оказа наследник на активни борци и видни комунисти! Вицепремиерът Валери Симеонов се оказа политик с доста странна и необичайна биография за бъдещ партньор на демократите от СДС. Вицепремиерът си е сменил фамилията, за да не го свързват със стар комунистически род, докато днес е пръв противник на Русия, а баща му Симеон Балевски с гордост се хвали, че от дома и селото му са излезли 23-ма висшисти, министри и зам.-министри по Татово време, пише сайтът BIG5.BG. 
Вижте любопитни факти от живота на вицепремиера, който днес е пръв демократ и дори си нае митичната сграда на СДС на ул. "Раковски 134" в столицата, където НФСБ се шири.
Валери Симеонов Симеонов е роден на 14.04.1955 г. в град Долни Чифлик, Варненска област. Не е известно кога е сменил рождената си фамилия Балевски, но със сигурност това е станало преди 1991 г. Живее в град Бургас. Вдовец, с две деца. Баща му – Симеон Петков Балевски е роден през 1929 г. в село Бутан, община Козлодуй, Врачанска област. Брат му (чичо на Валери) – Кръстьо Петков Балевски (р. 1920 г.) през 1970 г. е награждаван с орден „Народна република България II степен“. Преди 1989 г. е бил председател на Окръжен народен съвет – Враца и депутат в Народното събрание. Признат за АБПФК.
Ето какво казва Симеон Балевски за роднините си пред бургаски седмичник: „Фамилията на сина ми е Балевски, от която са излезли 23 висшисти, двама известни учени (акад. Ангел Балевски и проф. Методи Балевски) и един зам.-министър. А от селото са излезли и двама видни комунистически министри – Петър Панчевски и Благой Иванов“.
Симеон Балевски е бивш военен, служил в различни гарнизони. Последната му длъжност е заместник-командир по политическата част на полк в Попово. След пенсионирането му със звание полковник, семейството се установява в родното място на съпругата му – село Зарево, община Попово, област Търговище.
На местните избори през 2011 г. в Попово Симеон Балевски е в листата за общински съветници на „Партия на българските комунисти“. Често е помествал материали в бургаския вестник „Десант“, собственост на Валери Симеонов. Демонстрира силни комунистически убеждения. Майка му е от с. Зарево, Поповско, била е учителка. Бившата съпруга на вицепремиера е Катя Георгиева Симеонова, родена на 2-и март 1961 г., но умира през юли 2008 г. на 45 години в софийската болница МБАЛ „Царица Йоанна“ с диагноза „субарахноиден кръвоизлив“. Валери Симеонов нерядко спрекулира със смъртта ѝ, твърдейки, че е вдовец от „много години и сам е отгледал две невръстни деца“./BIG5.BG
18.04.2018, 09:19 часа
3800 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha