Страшен скандал! Бой и разкол на Националния съвет на СДС /снимки/

Страшен скандал! Бой и разкол на Националния съвет на СДС /снимки/ В скандал и ръкопашни схватки прерасна драматичното заседание на Националния съвет на СДС в „Красно село”, предаде БТВ.
Председателят Божидар Лукарски поиска да насочи партията към „консервативно-патриотична” коалиция с НФСБ, а структури на „сините” поискаха оставката му. Румен Христов и Емил Кабаивнов се смятат за основни лица на опозиционния лагер.
Кръговете около председателя вече опитаха да изключат недоволните с формалния мотив, че не са плащали членски внос, а днес буквално с колене и лакти стигнаха до „сценарий” за свалянето на Лукарски – при това, приписан на Иван Костов.
Охранители, наети от Лукарски, не допускаха журналисти до залата.
„Има хора в залата, които нямат право да гласуват. Чакаме да напуснат залата и ще преминем към гласуване”, заяви спокойно Божидар Лукарски, който не мисли за оставка.
Зам.-председателят Емил Кабаиванов каза, че Лукарски сам е заявил, че е наел охранителната фирма.
Според Димо Стоянов, председател на областната структура на СДС в Хасково, това е опит да не бъдат допуснати до заседанието структурите, които искат оставката на Лукарски. По думите му делегатите от тези структури формират около 40% от гласовете в Националния съвет. Според устава на СДС пък за поставянето на въпроса за оставката на председателя на организацията са нужни една трета от гласовете.
Заседанието започна с мощни викове "Оставка" и "СДС".
И двете враждуващи страни се обвиниха взаимно в преследване на корпоративни интереси. 
Заседанието бе прекратено за 1 час, докато страстите се успокоят, след което, евентуално, отново ще продължи.
17.04.2018, 13:05 часа
3532 1
Коментари

СДС умря

17.04.2018, 21:57 часа
Тея мутри да не са на Ицо Доковия да пази клиентелистите около Лукарски? Ебаха майката на СДС тея боклуци селски. Бог да го прости, умря.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha