Деца от Мездра посетиха парламента /снимки/

Деца от Мездра посетиха парламента /снимки/ 30 възпитаници на детски градини от община Мездра посетиха сградата на Народното събрание на Република България. Инициативата бе част от дейностите по проект „Многообразие без граници за децата в община Мездра”. Децата бяха придружени от свои родители или близки, както и от директорите на учебните заведения и екипите, осъществяващи дейности по проекта.
Малчуганите разгледаха сградата на Парламента, бяха запознати с неговата структура и специфика. Най-интересната част от посещението пък бе възможността на наблюдават пленарно заседание.
Проектът се реализира по процедура  „Подкрепа на предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение” на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”. Бенефициент е детска градина "Роза" в Мездра, а партньори са: ДГ "Мир" - Мездра, ДГ "Детелина " - Мездра, ДГ "Слънчице" - Мездра, ДГ "Звездичка" - Зверино, община Мездра и сдружение "Нов път".
Чрез реализирането на проекта се подобрява образователната среда в детски градини, в които се обучават деца от етническите малцинства с цел повишаване качеството на обучението и подобряване на резултатите от него. Осигурява се психологическа подкрепа за децата от етническите малцинства чрез усвояване на обществен опит с действащи механизми на интериоризация. Една от важните дейности е и работата с родители за разясняване ползите от образователната интеграция и приемането на различието и преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност.
Проект „Многообразие без граници за децата в община Мездра” е финансиран от оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейските структурни и инвестиционни фондове.
20.04.2018, 16:49 часа
1312 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha