ДПС нападна Атака и ВМРО заради Крим и критиките към Сърбия

ДПС нападна Атака и ВМРО заради Крим и критиките към Сърбия При откриването на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа в София днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ разкритикува Атака и ВМРО.
ДПС продължава да е гарант за евроатлантическата ориентация на България. Но ето днес - при участие на националисти във властта - чуваме тревожни изявления от Крим. Има и декларация на другите коалиционни партньори от националистите - партията на вицепремиера заявява, че Сърбия не трябва да е част от ЕС. От друга страна присъединяването на Западните Балкани в ЕС е приоритет на Българското европредседателство, заяви Карадайъ.
"Това за нас са тревожни сигнали и потвърждават нашата оценка за опасността, която носи националистическата им политика", коментира председателят на ДПС.
Той поиска ГЕРБ да даде отговори не само на българското общество, но и на партньорите в ЕС и НАТО. "Настояваме и ЕНП да отговори споделя ли коалиционната политика и култура на ГЕРБ, има ли промяна в евроатлантическата ориентация на ГЕРБ", каза Мустафа Карадайъ.
"Биографията на ДПС ни задължава да отстояваме последователно и категорично европейския път на развитие, което означава икономически растеж и социално сближаване, означава повече стабилност и сигурност за европейските граждани, означава модернизация на образователните процеси, въвеждане на информационните и комуникационните технологии, умение за ползване на изкуствен интелект, подчерта председателят на ДПС. Приоритет за ДПС е превръщане на Европа и Балканите в зона, свободна от популизъм, национализъм и радикализъм. ДПС е категорично против идеята за Европа на различни скорости. ДПС е за интеграцията на Балканите на основата на българския етнически модел", заяви Карадайъ.
"ЕС не трябва да се капсулира и да затваря вратите пред бъдещи членки. Балканите са част от Европа и ние ще продължим да призоваваме ЕС да демонстрира силна политическа подкрепа и ангажираност за европейската перспектива на региона", добави председателят на ДПС.
28.04.2018, 13:04 часа
1194 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha