Акушерки отбелязаха професионалния си празник във Видин

Акушерки отбелязаха професионалния си празник във Видин Международният ден на акушерката бе отбелязан във Видин. За празника се поздравиха бивши, настоящи и бъдещи 
акушерки. 

Идеята на празника е да се обърне повече внимание на акушерската професия, обясни акушерката и организатор на събитието Анриета Петкова:

"Целта е да се обърне внимание на значимостта на акушерките да са до жените, не само когато са бременни. Акушерката е тази, която винаги може да бъде насреща и да даде полезен съвет."
Зорница Виденова поздрави акушерките от името на всички видински майки:
"От името на всички майки, присъстващи и неприсъстващи, искаме да ви благодарим и да ви кажем, че без вас няма как. Искаме да изкажем благодарност на екипа на Акушеро-гинекологичното отделение на видинската болница "Св. Петка", защото ние там сме раждали и сме много доволни."
Бившите акушерки с над 40 години трудов стаж Елена Николова и Лозка Маркова и доайенът на видинските акушер-гинеколози д-р Иван Хаджиев бяха специални гости. На празника дойдоха и бъдещи акушерки, които се обучават въвврачанския филиал на Медицински университет София. 
05.05.2018, 15:30 часа
1491 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha