Внасяме работна ръка от Украйна за сезонна заетост

Внасяме работна ръка от Украйна за сезонна заетост Внасяме работна ръка от Украйна за сезонна работа. Преди старта на летния сезон именно гражданите на тази страна, пожелали да изкарват прехраната у нас, са най-много.
Увеличава се броят на подадените заявления и предоставените решения във връзка с предоставяне на достъп до пазара на труда на чужденци от трети държави.
Тенденцията се наблюдава особено по отношение на сезонната заетост до 90 дни, съобщиха от Агенцията по заетостта.
Сезонната заетост до 90 дни е най-атрактивната и достъпна възможност за работодателите по отношение на наемане на персонал за активния сезон.
От агенцията коментираха, че интересът на работодателите към този вид заетост продължава да нараства.
От началото на годината е регистрирана сезонна заетост до 90 дни на общо 687 чужденци, които са граждани на трети държави. От тях 541 са граждани на Украйна. На второ място са молдовците, които наброяват 74 души. 18 пък са гражданите на Русия.
От началото на 2018 г. до момента такъв е предоставен доспъп до пазара на труда у нас на общо 357 чужденци. Според справката 73 сърби и 72 украинци са започнали работа на българска територия. Именно гражданите на тези две държави са най-многобройни в това отношение.
Започналите работа у нас от началото на годината идват от общо 23 държави, като от тях 71 са с решения на агенцията относно издаване на „Синя карта на ЕС” от органите на МВР.
17.05.2018, 11:35 часа
1486 1
Коментари

Я елате пиленца при батко ......

17.05.2018, 23:15 часа
Може ли 4 украйнки да ми мият прозорците и трият прах за едно лято на половин работен ден, а на половин нощна масажи и релакс процедури с хардкор моменти ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha