Извеждат децата от социалния дом в Борован заради лоши условия и насилие

Извеждат децата от социалния дом в Борован заради лоши условия и насилие Децата в Центъра за настаняване от семеен тип във врачанското село Борован ще бъдат изведени от дома. Със заповед на изпълнителния директор на Агенция “Социално подпомагане” – София от 9 май тази година пък е прекратено настаняването на нови деца в него, научи BulNews.bg.
По думите на директора на Регионалната дирекция “Социално подпомагане” във Враца Мария Търнавска причините за взетото решение са лошите битови условия и упражненото насилие над деца там от хора от персонала. Влияние е оказал и случаят с момичето, което в опита си да избяга, падна от втория етаж и получи травми на главата и ръката.
В момента в Центъра за настаняване от семеен тип в Борован живеят общо 23 деца. 
“До края на годината очакваме от там да бъдат изведени поне 10 деца, като за всяко от тях вече се знае къде ще отиде”, коментира Търнавска. Три ще бъдат настанени в приемни семейства, две при близки хора, две в преходни жилища, едно ще отиде в ЦНСТ-то в село  Бърдарски геран, едно при биологичните си родители и едно ще навърши 18 години и ще напусне.
Решението за това дали центърът да се закрие ще бъде взето на базата на това дали община Борован ще се опита да подобри условията за децата и да намери по-мотивирани хора, които да работят там, поясни Търнавска. Тя уточни, че няма краен срок за изпълнението на тези задачи.
22.05.2018, 16:36 часа
4849 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha