Тийнейджъри откраднаха кола да се повозят, разминаха се само с мъмрене

Тийнейджъри откраднаха кола да се повозят, разминаха се само с мъмрене Двама тийнейджъри, откраднали кола, за да се повозят с нея бяха изправени на подсъдимата скамейка в районния съд в Берковица, научи BulNews.bg. Наказанието за безрасъдните им действия е само обществено порицание.
Действието се разиграва на 3 ноември миналата година в монтанското село Котеновци. Тогава непълнолетните момчета Д.Б. и Б.И. решили да си направят кефа, като свият кола. След като набелязали целта си – „Рено 19“ на мъж от Берковица, двамата решили бързо да действат. Автомобилът бил паркиран отключен, с поставен контактен ключ на таблото, което още повече улеснило момчетата.
Няколко часа по-късно собственикът забелязал липсата на автомобила и веднага сигнализирал в полицията. Униформените започнали разследване, а на следващият ден намерили возилото зарязано на улица в селото, но контактният ключ липсвал.
След проведено разследване станало ясно, че колата е свита от Д.Б., който тогава е бил ученик в 11-ти клас в Лесотехническата професионална гимназия в Берковица, а приятелят му по изцепки е Б.И., който е бил ученик в 12-ти клас в Шесто СУ в Монтана.
Лекото наказание за момчетата е, защото си признали всичко, съжалили за действията си в съда и сключили споразумение с прокуратурата.
08.06.2018, 08:40 часа
2094 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha