Театърът във Враца чака 100 000 лв. за ремонт на покрива

Театърът във Враца чака 100 000 лв. за ремонт на покрива Община Враца е кандидатствала пред правителството за средства за цялостен ремонт на покрива на Драматично-кукления театър, съобщиха от общината.
Покривът на храма на Мелпомена бе напълно порутен след преминалия през февруари над града ураганен вятър. Освен него напълно изкъртена бе и дограмата и прозорците на втория етаж на сградата. Още на следващия ден във Враца пристигна зам.-културния министър Румен Димитров, за да огледа пораженията в театъра. Той се срещна с кметското ръководство и обсъдиха варианта за незабавно възстановяване на щетите. Димитров увери и от името на министър Банов, че Министерство на културата ще съдейства по всички възможни начини за бързото решаване на проблемите.
Нанесените щети по панорамните прозорци възлизат на 13 000 лв. Многократно повече обаче са необходимите средства за цялостното обновяване на покривната конструкция на културната институция. В ремонтните дейности трябва да се вложат близо 100 000 лв., категорични са експерти.
„Очаква се в разгара на лятото да стартират същинските дейности около обновяването на покрива“, съобщи директорът на  театъра Анастас Попдимитров.
09.06.2018, 15:26 часа
1518 2
Коментари

до общинар

09.06.2018, 18:33 часа
К'ва шава собственост бе, всичко у България е на Боби, а у Враца на Турчето, бегай чЕти.

общинар

09.06.2018, 18:20 часа
след тази заря!!! никога не се гърми от покрив на зграда, Ама за Калинчо, по важно е да има тумба лумба , отколкото да е стопанин на нашатасобственност.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha