Съдът оправда бившия здравен министър Илко Семерджиев

Съдът оправда бившия здравен министър Илко Семерджиев Съдия Вера Чочкова от Софийски градски съд оправда бившия министър на здравеопазването в служебното правителство Илко Семерджиев. Той бе обвинен, че е заплашвал с уволнение шефката на изпълнителната агенция по лекарствата Асена Стоименова.
Прокурор Михаел Райдовска обяви, че ще протестира оправдаването на бившия министър.
"Очаквах това решение от самото начало. Днес катастрофира, както г-жа Стоименова, така и прокуратурата", заяви след решението Илко Семерджиев. 
Според него, тя се оплаквала, че той я заплашва с уволнение, защото не е искала да има заместник. Семерджиев посочи, че по време на нейното управление разходите за лекарства се увеличили многократно. 
По-рано днес бяха разпитани двама заместник министри по негово време. Самият Боян Доганов, който е бил предложен за заместник на Асена Стоименова, както и Михаил Стоянов, който е бил шеф на дирекция "Медицински одит", а през март 2017 г. е станал шеф на надзорния съвет на НЗОК. 
Те са били свидетели на телефонния разговор на Семерджиев със Стоименова. Всички те обясниха, че той не е отправял заплахи с уволнение. Самият Семерджиев също даде подробни обяснения, по време на които прочете разговора си с шефката на изпълнителната агенция по лекарствата. Той разказа каква е била ситуацията на фармацевтичния пазар, когато е оглавил министерството като служебен министър.
"Не съм отправял заплахи. Целта ми не е била да я уволнявам", каза той в обясненията си.
18.06.2018, 16:30 часа
1036 1
Коментари

...оправда И Милко Сем...дъръ дъръ

19.06.2018, 21:47 часа
Моля за по-кратко и ясно да ни съобщите КОЙ е осъдил т.н. Съд в България. Говорим за големите риби, а не за Асан и Алчо дето задигнали балите с люцерна от къра. Мерси.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha