Врачанските ученици изкараха добри резултати на държавните зрелостни изпити

Врачанските ученици изкараха добри резултати на държавните зрелостни изпити Прогрес в усвояването на знанията и в резултатите от националните външни оценявания за 7 клас и държавните зрелостните изпити отчете шефката на регионалното управление на образованието във Враца Галина Евденова.
От данните става ясно, че единствено четвъртокласниците ни не са показали напредък в обучението си, дори обратното, от 11-о място в страната през миналата година сме паднали на 19-о по оценки от Националното външно оценяване. Зрелостниците ни са се задържали на 14-о място по оценки от ДЗИ, но най-голям е скокът при седмокласниците, които от 27-о място през учебната 2015/2016 година, подобриха знанията си до 19-о място през миналата година, а тази се наредиха на 15-о място сред връстниците си от страната.
При държавните зрелостни изпити по БЕЛ най-добре са се представили завършващите СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Козлодуй, следвани от тези в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца, ПЕГ „Йоан Екзарх“ – Враца и СУ „Христо Ботев“ Враца.
Най-много пълни шестици от всички ДЗИ-та имат зрелостниците от ППМГ Враца – 24, следвани от ПЕГ – 5 и СУ „Хр.Ботев“ Враца – 2. Впечатление прави, че 18 от пълните шестици са по английски език, 7 по биология и 5 по математика. Отличните оценки при ДЗИ-тата са 433, а двойките са 142.
При националното външно оценяване на седмокласниците отлични резултати по български език и литература имат едва 11 ученика, а по математика шестиците са 8. Слабите резултати по български са 144, а по математика – 392, отчетоха от регионалното управление по образованието.
По думите на Евденова учениците от Врачанско са в златната среда, която учителите трябва да се стремят да подобряват.
20.06.2018, 15:28 часа
1269 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha