Започна разследване за потопа в Мизия

Започна разследване за потопа в Мизия Следователи от окръжния следствен отдел във Враца са започнали разследване на потопа, който отнесе Мизия, научи BulNews.bg. Информацията ни бе потвърдена от говорителя на окръжната прокуратура в града Камелия Трифонова.
Още на 10 юли от държавното обвинение се самосезирали и са образували досъдебно производство за поредното тежко положение, в което изпадна градчето. По данни на прокуратурата повод за производството е настъпилото бедствено положение в следствие на обилен дъжд и навлизане на голямо количество вода, при което в Мизия са причинени значителни вреди и е увредено имущество. Производството е образувано в районната прокуратура в Оряхово и гласи, че „по непредпазливост е причинено наводнение и с това са изложени на опасност живота и имота на другиго, като от горното са последвали значителни вреди – престъпление по чл. 335, ал. 2, вр. ал.1 от НК“.
На този етап още не е ясно какви експертизи ще се извършват и на къде ще тръгне разследването. Практиката от преди няколко години, когато река Скът преля и опустоши същото градче, показва, че подобен вид дела са много тежки и се точат години наред.
12.07.2018, 15:28 часа
1137 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha