Хроники от Северозапада: Беглец от закона се натресе на чужд купон след бясна гонка с полицията

Хроники от Северозапада: Беглец от закона се натресе на чужд купон след бясна гонка с полицията Солидно почерпен мъж си спретнал гонка с ченгетата и опитал да се скрие, като се натресъл на луд купон в циганска махала на Козлодуй, научи BulNews.bg.
Куриозната случка се разиграла на 7 юли към полунощ.  38-годишният И.И. подкарал „Рено Меган“ по улиците на атомния град солидно почерпен, като на седалката до него возел 15-годишния си син. В това време униформените провеждали акция и джигитът прелетял покрай патрулката с бясна скорост. Ченгетата му подали сигнал да спре, но той дал още повече газ на возилото си и започнал да криволичи по улица към циганската махала в града.
Последвала бясна гонка, като ченгетата накрая видели колата, спряна пред къща на улица „Зорница“. Отвътре се чувала силна музика и очевидно ставала голяма веселба. Секунди след това униформените се озовали в центъра на купона, който обаче бързо приключил след появата им.
Неканените гости веднага лъснали. Стопанинът на къщата казал на ченгетата, че не ги познава двамата и служителите на реда ги извели до патрулката, където поискали документи за проверка от И.И. Тогава мъжът започнал да псува ченгетата, казал, че няма документи, тъй като не можел да отключи колата си. На повторното настояване от страна на униформените мъжът станал още по-агресивен и на пияна глава дори се заканил да се саморазправя с тях. Полицаите с мъка щракнали белезниците на агресивния беглец, защото през цялото време буйствал.
Всичко това станало пред погледите на около 30 човека от купонджиите, които били потресени от действията на пияния натрапник. След като бил вкаран в партулката той на няколко пъти се опитвал да излезе, въпреки белезниците. Агресията му наложила да бъде извикан още един екип униформени, за да озаптят пияния мъж. След като се укротил го отвели в районното управление, където отказал да бъде тестван за употреба на алкохол, както и да даде кръв за лабораторен анализ. Мъжът бил задържан за срок от 24 часа и му били съставени четири акта.
На следващия ден джигитът бил осъден да лежи 10 денонощия в ареста. И.И. обжалват решението на съда в Козлодуй и поискал от магистратите във Враца да вземат в предвид чистото му съдебно минало и вместо това да лежи да му наложат глоба в какъвто размер преценят. Въпреки молбата му съдът в града под Околчица е счел, че наложената му санкция е справедлива и ще трябва да си почива в карцера и да си помисли дали и друг път ще прави подобни изцепки.
19.07.2018, 08:34 часа
5508 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha