Монтанският театър с постановки за деца и възрастни във Видин

Монтанският театър с постановки за деца и възрастни във Видин Драматичен театър-Монтана е сред гостите на фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“ във Видин. Театралите ще представят днес две постановки. Детското представление „Състезание чудно с петле ранобудно“ от Альоша Бехар ще започне от 11 часа на откритата сцена пред художествената галерия в града. Александър Христозов, Лилия Лилова и Мила Топалова участват в постановката. По-възрастните зрители ще се докоснат до историята на най-великия любовник на всички времена довечера от 20 часа на откритата сцена на крепостта „Баба Вида“. Пиесата от Анатолий Крим, с режисьор Минчо Събев, „Мистерията Дон Жуан“ ще увенчае втората фестивална вечер край Дунав. Актьорите Любомир Бояджиев, Тихомир Иванов, Асен Таков и Димитрина Проданова участват в постановката.
Програмата на втория ден на фестивала във Видин включва още детски пленер „Моят град” от 10 часа пред Библиопощата (старата Турска поща в Крайдунавския парк), където по-късно, от 18 часа, ще се проведе и арт работилница за деца. 
Входът за всички прояви е свободен. 
Седмото издание на фестивала на изкуствата "Дунавски вълни" беше открит вчера, 23 юли, в залата на Симфониета-Видин. Началото беше поставено с концерт на Симфониетата „В съзвучие“, с участието на солисти от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. Фестивалът продължава до 28 юли, събота. 
24.07.2018, 10:36 часа
1212 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha