Стряскаща статистика! Тийнейджърка се заразява с вируса на СПИН на всеки три минути

Стряскаща статистика! Тийнейджърка се заразява с вируса на СПИН на всеки три минути На всеки три минути от вируса на СПИН се заразява тийнейджърка от възрастовата група 15-18 години. Това съобщи днес УНИЦЕФ на международната конференция за СПИН в Амстердам, предадоха световните агенции.
Момичетата са жертви на две трети от инфекциите по света, касаещи тази възрастова група, показват данни, представени от УНИЦЕФ на конференцията. "В повечето страни жените и момичетата нямат достъп до информация и до необходими услуги и грижи или дори нямат възможността да откажат незащитени сексуални контакти", се казва в изявление на генералният директор на УНИЦЕФ Хенриета Фор. "ХИВ се разпространява бързо след най-уязвимите и най-маргинализираните хора, което поставя тийнейджърките в центъра на кризата", допълва тя.
През 2017 г. 130 000 смъртни случая на хора под 20 години са били свързани със СПИН и са били регистрирани 430 000 нови зарази с ХИВ в същата тази възрастова група.
Според Международното дружество за СПИН 4 от 10 тийнейджърки от Африка са преживели сексуални или физически посегателства от страна на мъж от тяхното близко обкръжение. Тази неправителствена организация критикува липсата на политика за превенция срещу насилието и за защита на младите хора в много страни.
Организацията се занимава и с запознаването на младите хора с различните рискове, в това число и риска от зараза с ХИВ.
27.07.2018, 10:46 часа
858 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha