ЦИК ще изпълни решението за осигуряване на машинно гласуване във всички избирателни секции

ЦИК ще изпълни решението за осигуряване на машинно гласуване във всички избирателни секции Централната избирателна комисия ще изпълни решението, с което Софийският административен съд я задължи в срок от 6 месеца да осигури възможност за машинно гласуване във всички избирателни секции в страната, заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев.
"ЦИК, след като решението стане окончателно, ще предприеме всички необходими действия, за да може да изпълни диспозитива на решението, при условие, че той е такъв. Ще бъде необходимо да бъдат осигурени финансовите средства, но в тази връзка и от писмото на Министерството на финансите, и уверенията от страна на изпълнителната власт са, че такива средства ще бъдат осигурени, с оглед обезпечаването на машините", обяви той
Още през февруари миналата година Върховният административен съд реши да бъдат осигурени машини за всички избирателни секции. ЦИК обаче така и не успя да изпълни решението при организацията на парламентарните избори месец по-късно. Тогава бяха предвидени до 15 милиона лева за наем на машини, но обществената поръчка се провали.
Следващите избори у нас са насрочени за май догодина. Те са за евродепутати.
03.08.2018, 15:01 часа
681 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha