Първи снимки от огнения ад в Гложене! Вижте как пожарът унищожи вековно културно наследство

Първи снимки от огнения ад в Гложене! Вижте как пожарът унищожи вековно културно наследство Агенция BulNews се сдоби с кадри на унищожителния пожар в село Гложене. На снимките, изпратени от наши читатели, се вижда горящият покрив на читалище „Яким Десподов“. Той е рухнал от пламъците и е нанесъл непоправими щети на 100-годишната културна институция.

Ад под небето! Голям пожар срути читалището в Гложене, огнеборци се борят със стихията

Припомняме, че пожарът лумнал около 5 часа тази сутрин. Огнените езици тръгнали от офиса на местната кооперация, който е залепен за читалището. Пламъците бързо се разраснали и обхванали покрива на културната институция. Той се сринал и нанесъл огромни поражения на имуществото вътре в сградата. Сериозни са щетите по сцената и салона, в който се провеждат различни културни прояви. Засегната е и читалищната библиотека, в която се съхраняват над 14 500 тома литература.
От кооперацията потвърдиха, че пламъците са лумнали от тяхната канцелария, като заявиха, че най-вероятната причина е късо съединение в електроинсталацията. Тепърва предстоят огледи за изясняване на подробности.
15.08.2018, 10:12 часа
7051 1
Коментари

fantasyclub убива от злоба и fantasy

16.08.2018, 07:04 часа
ми сеги кво ша носи BG ДУШЪТА НА СВОБОДЪТА? Ако запрат и АЕЦУ у селото ша изчезне булгарското! А дано Слафчо Трифонов напраи концерт на стадиона, та дано се запази BG сръцето. Последнио вариант е да молите бай Бойко да доведе сръбска звездал
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha