Ето кои звуци на тялото ни издават здравословен проблем

Ето кои звуци на тялото ни издават здравословен проблем Когато съществува някакъв здравословен проблем, то тялото често ни подсказва за него. 
Организмът сам алармира с предупредителни сигнали, че нещо не е наред.
Неприятното е, че ние често не можем сами да определим за какъв здравословен проблем става въпрос, а понякога дори и не обръщаме внимание на предупреденията. 
Важно обаче е да знаем основните звукови сигнали, които ни изпраща тялото и какво означават те. Това са например шум в ушите, хъркане, къркорене на червата и много други.
1. Пукане в краката
Пукането в краката може да е предизвикан от мускулна умора, застойни процеси в кръвоносните съдове и износване на колянната става поради твърде големи натоварвания.
В повечето случаи това пукане не създава никакъв проблем. Ако обаче такива звуци са съпроводени с болка, трябва да се посъветвате с медицинско лице.
2. Често хъркане
Много е важно да отидете на преглед, тъй като това може да бъде разкъсване на връзки, менискус или дори развитие на артрит.
Хъркането се случва в резултат на вибрациите на дихателния тракт, което причинява преминаването на въздуха през тях.
Въпреки че хъркането се среща често при хората, лекарите знаят, че най-честата причина е запушване на носа, устата и гърлото.
Във всеки случай, когато такъв симптом се появи, ви съветваме да потърсите медицинска помощ от лекар. Може да имате сънна апнея. Това може да е смъртоносно!
3. Странен шум в ушите
Често шумът в ушите възниква и изчезва от само себе си без никакви действия от наша страна.
Въпреки това, ако шумът в ушите стане хроничен и не изчезва, препоръчително е да потърсите помощ от лекар. По този начин тялото ви може да ви предупреди за появата на инфекция или развитието на болест във вътрешната част на ухото.
4. Пукане в раменете
Този шум в раменете може да е  симптом на различни заболявания, например:
Тендинит – възпаление на сухожилията, дължащо се на претърпените наранявания или износването на тези органи.
Бурсит – възпаление на лигавиците в областта на ставите, разположени в близост до костите и сухожилията на рамото.
18.08.2018, 15:56 часа
4539 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha