38 души се включиха в преплуването на Дунав край Козлодуй

38 души се включиха в преплуването на Дунав край Козлодуй 38 души на различна възраст се включиха в традиционното преплуване на река Дунав в района на град Козлодуй. Проявата, чието първо провеждане е преди 56 години – през 1962 година, е организирана по традиция от “АЕЦ Козлодуй”.
Смелчаците бяха превозени с лодки навътре в реката, където бе даден стартът на преплуването. Справилите се с предизвикателството да преодолеят с плуване разстоянието до брега финишираха в района на комплекс „The River”. Тази година най-възрастният плувец бе Владимир Берон, а най-младият – Йоана Ангелова.
За всички участници в преплуването, което нямаше състезателен характер, бяха подсигурени специални грамоти и други предметни награди. Сред тях бяха общинският съветник Юлиян Тошев, Сашо Виденов от АЕЦ „Козлодуй”, Катя Карастанева от секция плуване към атомната електроцентрала, „златните рибки” от ПК „Атомик” Цвети Йончева и Никол Николова, както и много други талантливи плувци от атомната столица.
За тяхната безопасност се грижеха спасители с лодки с необходимото оборудване, които пък бяха управлявани от местните рибари. Беше осигурен и медицински екип.
26.08.2018, 18:13 часа
2091 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha