Натопиха животновъд, че заливал пътя за Лом с кравешки фашкии

Натопиха животновъд, че заливал пътя за Лом с кравешки фашкии Недоброжелател се оплака пред екоинспекцията от животновъд от Лом, заливал републикански път с кравешки фекалии, научи агенция BulNews.
Сигналът е подаден в края на миналия месец на електронната поща на регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана. Жител на крайдунавския град се оплакал, че животновъд замърсява републиканския път за Лом на излизане от село Добри дол с фекални води от краварник.    
Веднага след като еколозите получили сигнала, извършили проверка на мястото. Със заповед на директора на РИОСВ – Монтана била назначена специална комисия от представители на екоинспекцията, областното пътно управление и община Лом. Направен е оглед на посоченото място, където се намира кравефермата на фирма „Алексия 2002“.
При проверката не е установено изтичане на фекални води на пътното платно. В същото време от кравефермата са били извършили почистване на облицования отводнителен окоп.
Еколозите обаче са видели остатъчни маси от фекалии на водостока, с което е прекъсната проводимостта му и се създава предпоставка за замърсяване на пътното платно. Оказало се също, че не е проведена съгласувателна процедура по смисъла на Закона за пътищата за използване на водостока. 
„Предвид горното комисията предлага да се предприемат необходимите мерки, произтичащи от Закона за пътищата“, поясняват екоинспекторите.
 
28.08.2018, 08:35 часа
2127 1
Коментари

Българин

28.08.2018, 11:47 часа
Що се правите на луди и пишете за животновъд. Много добре ви е известно, че става въпрос за Димитър Зоров! Ама понеже е приятел на ББ, айде да не го пищем, а!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha