Парадокс: В един и същи блок – еднакви апартаменти с различни данъци

Парадокс: В един и същи блок – еднакви апартаменти с различни данъци Възможно ли е в един и същи блок да има различни като конструкция апартаменти, за които при еднаква квадратура да се плащат и съответните различни налози? С този въпрос се наложи да се занимава отдел „Местни данъци и такси“ към Община Пазарджик, за да се изясни недоразумението, съобщи кметът Тодор Попов. Проверката е започнала след множество сигнали от самите граждани.
Оказало се, че първоначално подадените декларации от собственици на имоти през 1998 година са били без каквато и да било съпътстваща документация, откъдето тръгва административната неразбория за 1680 жилища в 39 блока.
Така до момента е установено, че 157 собственици са плащали по-ниски от реалните налози. Съставени са им актове за установяване на задължения. Начислените суми за данък и такса „Смет“ са общо 49 440 лева, от които 17 626 лева вече са изплатени.
На други 14 стопани пък се оказало, че общината е надвзела. Те могат да си възстановят неоснователно платените пари, след като подадат съответното искане до местната администрация.
 
11.09.2018, 16:38 часа
1073 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha