Мая Манолова: Не съм съгласна с вкарването на юридическо лице в болницата във Враца

Мая Манолова: Не съм съгласна с вкарването на юридическо лице в болницата във Враца Днес омбудсманът Мая Манолова заяви във Враца, че от срещата си със здравния министър Кирил Ананиев не е получила никаква конкретика как точно ще се спасява болницата в града, видя репортер на  BulNews.bg. 
Планът, който министърът и екипът му готвели, щял да стане ясен до месец, но от частичната информация, която Ананиев дал на Манолова, за врачани изникват още повече въпроси.
От голямо значение за жителите в региона е идеята на здравния министър за включването на юридическо лице в управлението на МБАЛ „Христо Ботев“. На него Манолова не можа да даде разяснение, защото и тя самата не е получила такова от Ананиев, но бе категорична, че не одобрява подобно действие. 
„Аз не мога да гадая какви са неговите планове за включването на юридическо лице в ръководството на болницата. Не подкрепям обаче тази идея. Настоявам държавата да си влезе в ангажимента и да подкрепи болницата, в чието съсипване волно или неволно предходните министри са участвали“, категорична бе Манолова.
По думите й няма как да правиш оздравителен план за болница със задължения от 15 млн. лева, преди да си премахнал този дълг.
На въпроса дали е законно влизането на юридическо лице Малнолова заяви, че няма никаква идея под каква форма мислят да го направят подобно нещо.
„Като юрист нямам идея как това може да се случи и повтарям още веднъж ясно, че не подкрепям такова решение“, допълни омбудсманът. Общественият защитник не пожела да коментира и дали вкарването на юридическо лице не е „някакъв таен начин за приватизация на болницата“, защото още нищо не било ясно и не трябвало да се спекулира с предположения.
По думите на Манолова министърът е длъжен да има план за подкрепа на такива болници, като този план трябва да включва начин на финансиране. Омбудсманът коментира и предстоящата реформа на Ананиев, в която по думите й просто се говори само за повече пари, които отново ще се плащат от гражданите. 
 
12.09.2018, 12:36 часа
4364 1
Коментари

Еким

12.09.2018, 16:35 часа
Ти знаеш ли, че имаш страшни лилави очи!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha