Обявиха за издирване брат на депутат от БСП

Обявиха за издирване брат на депутат от БСП Братът на депутата от БСП Георги Стоилов /на снимката/ – Илия Стоилов, е обявен за издирване, предаде „24 часа”. Съдебната полиция не го е открила в изпълнение на разпореждане на съда да го върне зад решетките.
Илия Стоилов бе арестуван след акция на ГДБОП и спецпрокуратурата през октомври в Русе. Той бе обвинен, че е член на група за рекет и разпространение на дрога. На 29 август бе пуснат от спецсъда срещу най-леката мярка „подписка”. Прокурор оспорва решението. На 11 септември трима апелативни съдии - Галя Георгиева, Красимира Райчева и Даниела Врачева, отменят подписката и разпореждат Илия Стоилов да бъде върнат зад решетките. Той не присъства.
До арест не се стига, тъй като Илия не е открит на адреса си в Русе. Апелативните съдии казват, че първата инстанция, която освободила Стоилов, коментира срокове на задържането му, които не текат, когато делото е внесено в съда. Съдия Врачева подписва решението с особено мнение, според нея депутатският брат трябва да остане на свобода, но срещу парична гаранция.
Според информация на „24 часа” той е излязъл от България на 6 септември през ГКПП Калотина с кола и оттам заминал за чешката столица Прага. Заминал е със значителна сума пари, казаха осведомени, без да споменават цифра. Преди време Илия Стоилов купил апартамент в Прага на името на друг. Според прокуратурата групата, в която участвал, действала от 2016 до 2017-а. Членовете ѝ рекетирали длъжници на заложни къщи „в Русе. 
13.09.2018, 11:46 часа
901 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha