Отложиха делото за кариерата край Чипровци

Отложиха делото за кариерата край Чипровци Административният съд в Монтана отложи делото за изграждане на кариера за добив на строителни материали край село Мартиново. Спорът между община Чипровци и концесионера „Пътинженеринг М” стигна до съд, след като местните хора се обявиха против решението на РИОСВ – Монтана за стартиране добива на инертни материали в района.
Делото е пратено във Върховния администартивен съд, след като  всички съдии в Монтана са си направили отвод по него.
„Най-вероятно то ще бъде разпределено в равен по ранг с нашия съд в страната”, каза председателят на АС – Монтана Огнян Евгениев.
„Няма да променим позицията си, ще искам нова среща в екоминистерството, няма да позволим на два километра от Чипровци да се направи кариера”, каза кметът на общината Пламен Петков.
Общината и Сдружение в обществена подкрепа ЧАР – Чипровци оспорват решение на РИОСВ – Монтана от 2017 г., с което  е одобрено инвестиционно предложение за изграждане на кариера за добив на скални материали – диабази в концесионна площ  „Езерото” /728 дка/ , която е на 1.5 км от село Мартиново и 2.5 км  от Чипровци.
Хората са притеснени, че подобна дейност ще въздейства негативно на природата в района, а това ще попречи на туризма. Освен това там е и вододайната зона на Чипровци.
17.09.2018, 15:28 часа
906 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha