МВР съобщи в какво състояние са ранените в тежката катастрофа в Монтана вчера /снимки/

МВР съобщи в какво състояние са ранените в тежката катастрофа в Монтана вчера /снимки/ Областната дирекция на МВР в Монтана съобщи какво е състоянието на ранените при вчерашната тежка катастрофа.
Както агенция BulNews съобщи, инцидентът стана малко след 17.30 часа на влизане в Монтана от Враца, на кръстовището на улиците "Александър Стамболийски" и "Димитър Подвързачов". На метри от Пето училище се ударили две коли - "Опел Астра" и "Форд Фокус". Сблъсъкът е бил толкова силен, че двигателят на едната кола е изхвръкнал на поне метър от автомобила. Наложи се ламарините на автомобила да бъдат рязани от пожарникари с флекс.
Според очевидци до катастрофата се е стигнало заради управление с несъобразена скорост и отнемане на предимство от страна на единия шофьор. 36-годишната И.Л. от областния град управлявала „Форд Фокус“ и правила ляв завой към центъра на града на зелен светофар, когато е била блъсната от „Опел Астра“ с трима младежи, който се е движел по „Александър Стамболийски“. По първоначална информация шофьорът на „Опел“-а Г.И. на 22 години не спрял на червен светофар.
На местопроизшествието пристигнаха линейки от МБАЛ "Д-р Стамен Илиев", която се намира на около 300 метра от кръстовището. Вследствие на ПТП-то е пострадала жената водач на лекия автомобил "Форд Фокус", която е настанена в ортопедично отделение на местната болница с данни за счупена пубисна кост. С фрактура на китката на дясната ръка и травма на левия крак е и 19-годишно момиче от Монтана, което пътувало в „Опел“-а. Тя е прегледана и освободена за домашно лечение. Преминали преглед в болничното заведение без данни за средна или тежка телесна повреда са водачът и вторият пътник в „Опел“-а, който е на 17 години.
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. По случая е образувано досъдебно производство.
 
18.09.2018, 10:16 часа
9834 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha