Официално! Петя Аврамова е новият министър на регионалното развитие

Официално! Петя Аврамова е новият министър на регионалното развитие Кандидатурата на врачанския народен представител от ГЕРБ Петя Аврамова за министър на регионалното развитие бе приета от депутатите преди минути, научи агенция BulNews.
Te освободиха от постовете им подалите оставка министри на регионалното развитие Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев. На тяхно място избраха предложените от премиера Бойко Борисов кандидати за нови членове на правителството съответно Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов. Тримата нови министри положиха клетва.
В началото на пленарното заседание вицепремиерът Томислав Дончев представи пред депутатите Проекта за решение за персонални промени в кабинета. След продължили часове дебати депутатите направиха персоналните промени в правителството.
Кадровите смени в кабинета бяха направени двадесет дни след като тримата министри в третото правителство на Борисов декларираха решението си да се оттеглят от постовете. Първоначалното очакване бе те да станат факт в четвъртък миналата седмица, но това не се случи. Причина за забавянето на правителствения ремонт бе, че държавният глава Румен Радев отказа да подпише в продължение на дни указ за освобождаването на Маринов от поста главен секретар на МВР, за да стане той министър, заради неспазена съгласувателна процедура. Вчера президентът подписа указа и това позволи промените в правителството да влязат в дневния ред на Народното събрание. Междувременно се наложи да бъде излъчена нова номинация за министър на транспорта заради това, че първоначално посоченият кандидат Александър Манолев се отказа. Така днес депутатите избраха за поста досегашния председател на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков.
20.09.2018, 12:24 часа
5226 5
Коментари

Вуйче

21.09.2018, 00:04 часа
смех :)

НякойТам

20.09.2018, 14:30 часа
Е те сеги ш'са изкрадне и манкото къде остана у то'а град пустиняшки...Ша ни завлечат и нищото ша ни завлечат...

а,честито

20.09.2018, 13:56 часа
То добре станала министър,ама дано да зависи от нея нещо!Че иначе ще излезе че и това е поредната калинка.

м

20.09.2018, 13:41 часа
Честито, Петя! Пожелавам ти много успехи!

Генова

20.09.2018, 13:22 часа
Прекрасна новина за врачани. Успех!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha