Общински съветник захапа кмета на Враца заради неразумни харчове

Общински съветник захапа кмета на Враца заради неразумни харчове Скандал се развихри на днешното заседание на общинския съвет във Враца, видя репортер на агенция BulNews.bg. Представителят на „Либерален алианс“ в местния парламент Борислав Банчев и кметът Калин Каменов влязоха в конфликт, като се стигна до заплахи със съд.
Днес за пореден път Банчев нажежи страстите в заседателната зала с изказванията си. Сенаторът отправи множество критики и нападки срещу работата на общината, като хвърли обвинения за прахосване на обществен ресурс.
Стартът на словесните атаки беше даден с твърдението на Банчев, че управляващата партия е в състояние на „бяла смърт“. Повод за изказването му бе твърдението, че от около месец в МБАЛ „Христо Ботев“ няма охрана. По думите на Банчев медиците и персоналът в лечебното заведение работят в страх, а болницата била като разграден двор.  
Гневните тиради между кмета и съветника продължиха със спор за файтона на косталевския майстор бай Анко. Каменов даде отговор на питане от предишна сесия за състоянието и експлоатацията му. Каменов заяви, че возилото се съхранява в експозицията на етнографския комплекс в града, докато се търсят средства за реконструкция му, тъй като преди да се купи от общината бил изложен на лоши метеорологични условия. Пари за ремонта се искат от дарителския фонд на "Мото Пфое", като проектът е подал директорът на музея в града Георги Ганецовски.
"С оглед безопасността на врачани и гости на града, файтонът ще се използва за туристически обиколки , едва след като се реконструира", обясни Каменов.
Отговорът обаче ядоса Борислав Банчев.
"Каквото и да се разбира под "реконструкция", то не е малък козметичен ремонт. Значи излиза, че купихме двойно по-скъп файтон в сравнение с подобни за по 6000 лева и сега трябва да го оправяме основно, за да се ползва. Много излишен беше тогава патосът, с който ни зовяхте да се закупи това возило, което сега събира прах", заяви Банчев. 
По следваща точка в дневния ред, касаеща бюджетни промени, предложени от Калин Каменов, Банчев обвини градоначалника в разточителство. Съветникът се обяви категорично против ненужно скъпата според него „реконструкция“ на общинския сайт за сумата от 30 000 лв.
„И аз поддържат сайт и смятам, че всеки ще се съгласи, че това са много пари. Нека се намалят на 10 000, а с другите 20 000 да се направи нещо по-необходимо на града“, предложи Банчев, но идеята не се възприе от мнозинството в съвета. Едва 7 удариха рамо за редукция на средствата за модернизация на онлайн платформата.
Пререканията обаче не спряха дотук. Банчев бе несъгласен и да се дадат малко над 180 000 лв. за дофинансиране на основните ремонти, които текат в детските градини „Радост“ и „Дъга“. Съветникът не подкрепи и искането на кмета да се прехвърлят 30 000 лв. за ремонт на стадион „Христо Ботев“ във Враца.
Заради постоянните нападки на Банчев Каменов поиска той да бъде санкциониран от председателя на съвета. Кметът се закани да го даде на съд, ако продължи с лъжливи според него констатации за разходването на публичните средства в града.
„Няма да търпя повече подобни неистини да се тиражират пред обществото. Г-н Банчев, излагате се и коментирате неща, които не знаете!“, заяви градоначалникът.
25.09.2018, 16:18 часа
6892 7
Коментари

ценко чоков

28.09.2018, 16:59 часа
абе порове у пъдари у мбал ще ви заливам с киселина по топките хаха ще ви заровим живи при пачо носа у девене мръсници измамници що се навлекохте у общината ей сити сот ще ви унищожим боклуци педеруги що бегахте от болница пак а?ваща майка дееба у п

Петя

26.09.2018, 08:56 часа
на кмета не му пука за нашата болница.Той ходи на откриването на частните болници.

Цецо Нефелата

26.09.2018, 01:29 часа
Мая , къде си у нефела да пиеме заедно таа водка

данчо пръча

25.09.2018, 21:31 часа
ей шизофреници у мбал сити сот ще ви изкормим на плаца хаха живи ще ви возим у ковчег рак да ви спари по езика!да умрете дано ваща майка дееба у путката объсата мошеници пари на 4 месеца абе чвор у сириус дай пари ялов нерез ще те зарова у девене при

Мая от Нефела е на водка

25.09.2018, 20:55 часа
Путио, ти луд ли си? Легай, че минават да гасат ламбите у прихатриата. Баси и откачалката, боклучак.

путио маринкин

25.09.2018, 18:12 часа
ей идиоти у мбал да ви еба пичката лелина олигофрени що се изнесохте пак а?къде е нафтата кой изпи спирта а мазен циганин у сириус ?дай пари у чирен ще ти еба майката циганска в устата!измамници бегате като курва из бъзяк от мбал хаха ще ви разпорим

Мая от Нефела

25.09.2018, 18:10 часа
Банчок, пий си апчетата, келеш цървул тарикат. Дигаш ли пишката, а ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha