Млада поетеса от Берковица с премиера в столицата

Млада поетеса от Берковица с премиера в столицата Днес младата и талантлива поетеса Ана Мария Герасимоваще има своята първа премиера в София. Двадесетгодишната берковчанка представя книгата си с поезия "Пияните мисли на една трезва глава" в литературния клуб на Столична библиотека от 19.00 часа. Денят е избран нарочно - 1 октомври е световен ден на поезията и музиката. 
Премиерата на поетичния сборник в Берковица се превърна в истински празник. Художествената галерия "Отец Паисий" едвам побра желаещите да чуят стиховете и да подкрепят младата авторка. 
Поезия, музика, изобразително изкуство се омесиха в едно магично и извънвремево пространство, в което всеки намери място за себе си.
Тази вечер ще бъде същото. Уютното пространство на литературния клуб към Столична библиотека ще бъде гостоприемно и отворено за почитателите на изкуствата, а гостите, дошли да подкрепят Ана Мария ще са много интересни. Сред тях са текстописецът и автор на песни Боби Мирчев /"Ветрове"/, писателят и журналист Петър Чухов, джаз формация. Очакват се още Етиен Леви, Мартин Карбовски, Паскал.
Самата Ана Мария ще изпълни заедно с Боби Мирчев две песни. Ще бъдат изложени и нейни картини. 
Честна, на моменти груба от искреност, лишена от клишета е поезията на Ана Мария. Двойствена като името ѝ. Но категорична като нейния стих: 
"За да запълниш празнотата в сърцето, трябва да имаш сърце!"
01.10.2018, 09:49 часа
1109 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha