Прочетоха 900 страници от обвинителния акт по делото КТБ

Прочетоха 900 страници от обвинителния акт по делото КТБ 900 страници от диспозитива към обвинителния акт по делото КТБ вече са прочетени, стана ясно днес на поредното заседание. За първи път то се проведе в Софийския районен съд на Петте кьошета, а не в спецсъда на ул. "Черковна". Причината - спецсъдът разполага с пет зали, но само тази с №5 е в състояние да побере всички 17 подсъдими, които се явяват и адвокатите им.
Преди заседанието съдия Виржиния Петрова обясни, че поне до Нова година обвинителния акт ще се чете в сградата на Софийския районен съд. Тя съобщи, че в момента са 6813 страница от обвинителния акт. Това е приблизително към деветстотната страница от диспозитива.
Томовете с делото обаче няма да бъдат местени, а магистратите ще носят само страниците, които ще се четат в съдебното заседание. Задължението на съдия Петрова било в седемдневен срок да дава графика на заседанията, за да бъде освобождавана зала "Тържествена" в Софийския районен съд.
Подсъдими за източването на над 2,5 млрд. лв. от КТБ са 18 души, но срещу единия - банкера Цветан Василев, процесът се води задочно.
Адвокати прогнозираха, че четенето на обвинителния акт ще продължи до лятото на 2019 г. Той е 12 хил. страници, като само диспозитива е 5000 страници.
02.10.2018, 13:31 часа
556 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha