Продават на търг къщата на Яворов

Продават на търг къщата на Яворов Предлагат на търг къщата на Яворов. С продажбата на паметника на културата се е заел частен съдебен изпълнител.
Къщата става музей през 1963 г. В този дом на столичната улица "Г.С. Раковски" Яворов и Лора Каравелова са живели малко повече от година до фаталната нощ, в която тя се самоубива, а той се прострелва и ослепява, пише novini.bg.
Няма такова място в София, което да пази по този начин паметта на Яворов, каза уредникът на къщата-музей Иво Милтенов, цитиран от БТВ.
Домът е паметник на културата, но в момента е частна собственост.  През 2015 г. я придобива Васил Панчев. Оказва се, че я наследява със задължения, защото имотът е ипотекиран няколко пъти от предишните собственици.
Ние нямахме представа, че има задължения по имота. Ние останахме с впечатлението, че имотът е изплатен напълно. В последвие се оказа, че не сме знаели всичко по отношение на този кредит, посочи Васил Панчев, управител на фирмата-собственик.
Вследствие на необлсужване на кредита, са се натрупали лихви. Преди ден къщата е обявена за публична продан от частен съдебен изпълнител. Причината е неуредени финансови отношения.
13.10.2018, 11:50 часа
917 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha