Колко често е нормално да правим секс?

Колко често е нормално да правим секс? Когато мислим за взаимоотношенията в една връзка, случайна, или постоянна, сексът и ролята, която той играе, неминуемо стигаме до въпроса: „Правя ли достатъчно често секс?“ За да дадем по-ясен отговор на въпроса „Колко често е нормално да ни се иска да правим секс?“ и какво въобще може да смята в общоприетия случай за нормално, попитахме експерти в тази област. 

Един път месечно
Всеки иска да знае, дали води нормален полов живот с партньора си, но най-важното е, че дотолкова, доколкото сексуалната връзка е нормална и удовлетворява и двамата партньори, то сексът един път месечно може да се сметне за нормален, въпреки че за повечето сексуални партньори, това не се счита за нормално и болшинството двойки правят секс повече от един път в месеца.

Един път седмично
Повечето женени двойки правят секс средно по два пъти седмично след фазата, в която са все още нова двойка. Ако въобще сексът може да се определя с някакви норми, то това се смята за нормално, тъй като се среща при по-голямата част от двойките, които живеят заедно. Когато и двамата партньори а доволни от качеството и количеството, то два пъти седмично секс се смята за здравословно и нормално сексуално желание. Съществува голяма разлика между отделните седмици и от жена до жена. Много от дамите между 30 и 40 години се интересуват по-малко от честотата на сексуалните актове и повече ги вълнува качеството, търсят „висококачествен“ секс и нямат нищо против да го правят един, или два пъти седмично, но държат на силния оргазъм. 

Три, или повече пъти седмично
Изследванията показват, че повечето от жените искат да правят секс повече от 2-3 пъти седмично. Здравословният секс зависи от множество фактори и той трябва да отговаря на нуждите на партньорите, особено когато се има предвид, че е комбинация между тяло, разум и душа, то за да е наистина здравословен, трябва да отговаря на желанията ви.
08.11.2018, 10:00 часа
1521 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha