Изнасяме дрехи за Австрия

Изнасяме дрехи за Австрия Българска фирма производител на трикотажни дрехи ще прави износ за Австрия. Договор за това е подписан вчера в рамките на първото специализирано международно изложение за текстил, облекло и мода „Текс Тейлър експо", което се откри в Международен панаир - Пловдив. 
Това изложение активизира синергия, която може да бъде полезна за модната индустрия в целия регион на Балканите, заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който откри форума. Той добави, че отрасълът създава 11,5% от добавената стойност у нас, като формира най-голямата част от износа на България с приходи от 2,1 милиарда евро през миналата година.
Проявата предлага функционални и ефективни решения, ориентирани към производители, търговци и потребители. То обхваща най-важните аспекти на модната индустрия - дизайн, технологии, техника, материали, производство, пазар и подготовка на кадри за сектора. 
Идеята на проекта „Текс Тейлър Експо” е да се изгради обща платформа, свързваща различни сектори със сходни маркетингови и продуктови интереси. Водещият акцент е обединяване на техния потенциал в рамките на Балканите, за да се създадат условия за по-силно присъствие на европейския пазар. Голямата цел пред изложението е да се изнася собствен завършен продукт, а не детайли или изделия на ишлеме. 
„Текс Тейлър Експо” стартира с официална пресконференция и твърдо заяви намерението да стане своеобразен иновационен и производствен хъб с маркетингова насоченост. С това събитие се възобновява традицията на изложенията, посветени на текстилния бранш. То е от типа „Бизнес-към-бизнес“ (B2B). Среща български и чуждестранни производители на облекло, тъкани, аксесоари, машини, оборудване и специализиран софтуер с партньори от световния и местния пазар. Представя колекции и модни визии, създадени от изявени и изгряващи дизайнери. 
Иновативни и революционни решения, които преобразяват тази индустрия, ще бъдат демонстрирани на изложението. Български компании предлагат роботизирани машини и софтуерни програми, апаратура и консумативи за дигитален печат върху тъкани. Сред новостите е и първият български принтер за цифров печат върху памук, лен и коприна с мастила на водна основа. Тези иновации свързват модата и рекламата с високите технологии. Експозицията е със силно международно участие, като освен компании от България участват и редица фирми от Полша, Испания, Гърция и Турция. Експозициите са разположени в палати 10 и 11 и могат да се видят до събота, 10 ноември, между 10 и 17 часа.
10.11.2018, 17:10 часа
912 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha