Епруветки, пълни с кръв, се търкалят по улиците на Козлодуй

Епруветки, пълни с кръв, се търкалят по улиците на Козлодуй Няколко лабораторни епруветки с кръв са намерени тази сутрин до контейнер за битови отпадъци пред медицински център „Дарис“ в Козлодуй, научи BulNews.bg. 
Местен жител видял как улично куче дъвче епруветка и ближе локва кръв в непосредствена близост до контейнера за битови отпадъци пред здравното заведение. По асфалта пък се търкаляли една здрава и пълна с кръв епруветка и две, чиято цялост е нарушена. Според етикета на здравия консуматив, в него се съдържа биологичен материал от 67-годишна жена, взет на 10 ноември. Как обаче той е попаднал на улицата остава загадка.
Управителят на частния медицински център д-р Боряна Добрева предположи, че е възможно да е допусната грешка, макар здравното заведение да има установена практика на работа по отношение на биологичните медицински отпадъци, която тя обясни: „Трябва да е станало нещо чрезвичайно, някаква грешка, защото медицинският център има сключен договор с фирма, която обработва медицинските отпадъци. Те се събират в надписани пластмасови туби, след това се опаковат в картонени опаковки и се съхраняват в отделно помещение, предназначено за това“, обясни д-р Добрева и посочи, че имат договор със столичната специализирана фирма „Екома“ ЕООД, която периодично събира медицинските отпадъци. Управителката заяви, че ще направи проверка, за да разбере как е допуснато това. 
Д-р Добрева не изключи възможността и това да е постановка заради конкуренцията между лабораториите.

 
15.11.2018, 16:34 часа
1740 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha