Кметът на Козлодуй проведе поредна изнесена приемна

Кметът на Козлодуй проведе поредна изнесена приемна На поредната от изнесените приемни кмета на община Козлодуй Маринела Николова, заедно със своя екип посрещна граждани в обновената заседателна зала в сградата на общината, чийто вътрешен ремонт бе реализиран, благодарение на проект “Красива България”. На 20 ноември в срещата взеха участие Мая Занева, председател на ОбС, Николай Николов, заместник-кмет, Весела Вълкова, заместник-кмет, Кръстю Кръстев, началник на РУ Полиция, Чавдар Слабов, директор на ОП „КД”, Надя Вълчева, представител на Бюро по труда, както и представител на Социални грижи. 
Г-жа Маринела Николова разказа за реализираните проекти през последната година – за реновираните отделения в болницата, за ремонтите в детските градини „Мир” и „Радост”, за обновяването на Ботев парк, за започналия ремонт на стария пазар. „Виждам, че много дечица, а и възрастни, играят футбол, волейбол или баскетбол на обновеното заградено игрище в ЖК-3 ЮГ. Вече имаме избран изпълнител за основния път, който ще се реконструира от МЦ „Дарис” до пристанището и през 2019-та започваме ремонтните дейности. Готвим процедура и за избор на изпълнител на реконструкция на уличната мрежа в ЖК-3 ЮГ. И този проект догодина ще успеем да реализираме. Към момента сме спрели ремонтните дейности на дворните пространства на „Мир” и „Радост”. Ще продължим догодина”, сподели кметът на община Козлодуй. 
Други съществени проекти, по които Общината кандидатства, са за обновяване на свободното пространство между читалището и магазин „Корона” и за реконструкция на един километър от улица Освободител. Очаква се догодина да има резултати и за двата подадени проекта. 
Г-н Кръстев, началник на РУ „Полиция” представи на присъстващите оперативната обстановка за град Козлодуй, която е относително спокойна в сравнение с предишни години, когато се е наблюдавал изключителен ръст на престъпна дейност в града. Част от проблемите, които бяха засегнати от гражданите, бяха свързани със състоянието на бл. 2 след санирането, както и лошото състояние след канализацията по ул. Освободител, ВиК авариите, както и възстановяването на настилките след отстраняването им. „ВиК авариите са изцяло ангажимент на ВиК – Враца. Ние ще дадем предписание и писмо до колегите авариите да се отстраняват, като се следват правилата и технологиите за изпълнението им”, отговори г-жа Весела Вълкова – заместник кмет на община Козлодуй. 
Имаше зададен въпрос за проекта за интернет в населените места. На този въпрос г-жа Николова, отговори следното: „община Козлодуй е успяла да подаде необходимото проектно предложение и до 30 ноември чакаме резултат. За нас също е важно да бъдат изградени такива интернет зони, дори на стария пазар е по инициатива на фирмата изпълнител. Тя ще направи безплатна Wi-fi зона."
На среща с граждани в заседателната зала на община Козлодуй, като част от изнесените приемни на кмета Маринела Николова, бяха поздравени девет семейства за своите златни и диамантени сватби.
Последната среща от изнесените приемни е в клуба на турлашкия квартал, в петък 23 ноември от 17.00 часа.
22.11.2018, 16:55 часа
1738 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha