Парламентът не намали партийната субсидия

Парламентът не намали партийната субсидия Народните представители гласуваха набързо и без да променят размера на партийните субсидии. Това стана по време на обсъждането и приемането на второ четене на бюджета за 2019. ;
97 депутати гласуваха "за" запазването на парите на партиите в размер на 11 лв. за получен глас на последните избори. 46 депутати бяха против, а трима се въздържаха. Текстът мина и замина без нито едно изказване от трибуната, било то за, или против.
ГЕРБ не направиха предложение в унисон с позицията на техния лидер Бойко Борисов.
Самият той преди седмица, при гостуването си при Слави Трифонов коментира темата, като декларира готовност да предложи намаляване на държавната субсидия за политическите партии. Едновременно с това премиерът не скри резервите си, че такова намаляване на партийните пари крие рискове за партиите, които ще станат зависими от олигарсите.
"Има риск, голям при това от този ход, но аз мога да поема ангажимент и ще го предложа. Ще го предложа. Но всеки от нас, политик, водещ или всеки останал трябва да знае пред какви рискове се изправяме. Затова според мен субсидията не е голяма, но пак казвам, щом така е решено, ще го предложа, да видим какво ще стане", каза тогава в тв предаването Борисов. Такова предложение обаче нямаше.
Дебатите по Бюджет 2019 продължават вече шест часа и половина, а времето бе удължено до приемането на закона.
29.11.2018, 16:20 часа
1355 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha