Златен дебют за Гого и Марти на турнира „Бъдещи шампиони” в Белград

Златен дебют за Гого и Марти на турнира „Бъдещи шампиони” в Белград С 4 медала се завърна СК "Бойни спортове Монтана" от международния турнир по бразилско жиу-жици BJJ„Бъдещи шампиони”. Състезанието се проведе в Белград, бе организирано от Gracie Barraи в него взеха участие 23 отбора от Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия и България.
При най-малките момчета до 9 години първите си шампионски титли още при дебюта си на татамито спечелиха Георги Тихомиров и Мартин Александров.
„Най сладките победи за мен през целия сезон. Като вземем предвид, че при нас тренират едва 4-5 деца на тази възраст и е страшно трудно да ги подготвиш да победят съперниците си, срещу които се изравят и които се конкурират с 20-30 свои връстници в клубовете. За една седмица буквално трябваше да изчистят всички грешки, да подобрят играта си и да отидат и спечелят. Затова за мен техните златни медали са равносилни на европейските титли, които извоюваха батковците им през годината”, заяви треньорът на монтанския клуб Николай Цоков-Колето.
В Белград за златен медал се пребори и Дейвид Велков при юношите, който приключи всичките си срещи още в първите минути и по този начин затвърди страхотното си израстване в този труден спорт. В същата възрастова група сребърен медал извоюва Мартин Каменов. Отборно "Бойни спортове Монтана" се нареди на осмо място.
„Страхотен турнир, най-доброто детско състезание, на което съм присъствал. Организирано бе на много високо ниво, а в залата имаше страхотна атмосфера. Ние отидохме със седем момчета, четири от тях намериха място на почетната стълбичка на това последно за нас за 2018 година състезание”, каза още треньорът на "Бойни спортове Монтана".
05.12.2018, 10:16 часа
1090 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha