Полицията залови крадеца, обрал бащината къща на Валери Симеонов в Бутан

Полицията залови крадеца, обрал бащината къща на Валери Симеонов в Бутан Полицията е заловила крадеца, влязъл в бащината къщата на бившия вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов във врачанското село Бутан, научи BulNews.bg.
Както медията ни писа имотът бе обран на 25 ноември, но за него стана ясно едва тези дни. Престъплението е извършено от 27-годишният Десислав Тошков от същото село, който е криминално проявен и осъждан, а не от непълнолетни цигани, както бе съобщено по-рано.
В жилището на Десислав е намерено и иззето откраднатото - 2 ел. удължители, 2 лозарски ножици, клещи, раздвижен ключ, 10 литра червено вино, 10 бъркана със зимнина. Мъжът е направил пълни самопризнания за извършеното престъпление. Образувано е досъдебно производство. 
В необитаемия постоянно дом, за който се грижи човек от селото, по няколко дни в годината идва бащата на политика Симеон Балевски. Иначе бившият военен - полковник от резерва, живее постоянно в търговищкото село Зарево, откъдето е родом съпругата му.
Самият Валери Симеонов идва рядко в Бутан, най-често през юни, когато в селото се провежда няколкодневен фестивал на любителското творчество или за конните състезания на местния хиподрум.
Припомняме, че къщата на Симеонов е свързана със СОТ и има и камера, която записала обира. Именно по записите от нея е бил заловен и крадецът. 
 
07.12.2018, 10:02 часа
4028 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha