Д-р Калоян Методиев: Предсрочните избори вече са в дневния ред на целия политически спектър

Д-р Калоян Методиев: Предсрочните избори вече са в дневния ред на целия политически спектър "Ако няма доверие в институциите, то системата няма легитимност. Демокрацията е поставена на колене", заяви в седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът д-р Калоян Методиев.
По думите му между гражданите и демократичните институции, които трябва да ги представляват, има пропаст. Той уточни, че по-добрите икономически показатели могат да са резултат от жонглиране с числата.
„Не виждам цветущо икономическо състояние в България. Може ли в една Румъния минималната заплата да е два пъти по-висока отколкото в България? Значи сме две обиколки след последния. Къде е икономическата сила и растеж? Къде са инвестициите в България? За 10 години са спаднали десетки пъти. Няма ги инвеститорите. Защо българите масово бягат от държавата, ако е толкова цветуща ситуацията? Ето ви икономически индикатори, които показват какви са преспективите пред едно общество. Не може на 100 пенсионери да има две трети работещи. Бизнесът постоянно недоволства. Това са все проблеми, които показват, че икономическата среда в България въобще не е това, което ни се представя“, коментира политологът.
Калоян Методиев смята, че предсрочните избори са вече в дневния ред на целия политически спектър, въпросът е по какъв начин ще се стигне до тях – дали през улицата или през криза в управляващото мнозинство.
Страната не може да продължи да съществува в състоянието, в което е – разкапана съдебна система, корупция и делегитимирана политика. Развръзката е не само неизбежна, но е и повече от необходима, каза още политологът.
08.12.2018, 13:46 часа
1540 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha