Разпад! Ученически автобус в Бойчиновци остана без гуми по време на път /снимки и видео/

Разпад! Ученически автобус в Бойчиновци остана без гуми по време на път /снимки и видео/ Ученически автобус остана без гуми, докато карал децата на училище от село Портитовци към Бойчиновци, научи BulNews.bg.
Инцидентът станал на главната алея в Бойчиновци, а гумите на превозното средство останали 20 метра назад преди то да спре. Децата разказват, че автобусът се наклонил и си помислили, че е спукал гума. Те веднага са били изведени от автобуса. Никой от тях не е пострадал. 
„Шофьотър е чул тракане в задните колела, имало е камък, той го е премахнал и е преценил, че с автобуса е можело да придвижи учениците до училището в Бойчиновци, но на около километър и половина пред училището се късат болтовете, закрепващи джантите на автобуса и падат двете задни леви колела“, разказва кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев.
Само преди месец авариралият автобус е бил в оторизиран сервиз в Плевен за смяна на ходовата част и оттогава е изминал повече от 3000 километра.
Училищният автобус е на 10 години и е извъртял над 300 хиляди километра. През август тази година е минал и на редовен годишен технически преглед. Често обаче аварирал и затова от общината поискали нов по Министерството на образованието.
„Писмото съм го подал октомври месец с искане за такъв автобус…и очаквам след нова година да получа още един нов автобус, за да обезпечим безаварийното пътуване на децата“, допълни Сретениев.
Междувременно шофьорът на авариралия автобус е подал молба за напусне.


11.12.2018, 11:29 часа
4020 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha