Врачанските потайности: Калин Каменов се готви да похарчи 2 млн. лева по съмнителен начин

Врачанските потайности: Калин Каменов се готви да похарчи 2 млн. лева по съмнителен начин Кметът на Враца Калин Каменов обяви обществена поръчка за текущ ремонт на обекти от общинската инфраструктура за 2 млн. лева за следващите 3 години, научи агенция BulNews. 
В поръчката, която касае най-вече следващия кметски мандат, който не е сигурно, че Каменов ще спечели, се цели изразходването да доста сериозни средства за ремонт на сгради, които са с нарушена експлоатационна годност. За кои сгради обаче става въпрос в документацията не е посочено. 
Според специалисти обявяването на една такава процедура е недопустимо, без да се изброят обектите, предмет на обществената поръчка.
Когато се пуска такава за строителство трябва да са посочени сградите, които ще се ремонтират, какво ще се прави по тях, какви ще са материалите и редица други подробности. Всичко това обаче в обявените документи го няма. Тук идва въпросът дали кметският екип е действително толкова некомпетентен и стартира поръчка за милиони без яснота за предвидените дейности или изразът „грешката е вярна“ е тъкмо на място си?
Единственото, което е посочено е, че ще се извършват ремонти на „сгради, покриви – плоски и скатни, зидарски работи и преградни вътрешни стени, изолационни работи, дограми, инсталационни работи и други“. Посочено е още, че обхватът и обемът на отделните поръчки, ще зависи от конкретната необходимост на местната управа. Реално фирмата-изпълнител, която ще прибере парите, няма да знае кои обекти ще ремонтира, докато не й бъде изпратено писмо от общината, с което да се конкретизира вида, обема на работата и максималния срок за изпълнение.
В документацията е заложено, че ще бъде избран само един изпълнител, защото поръчката не можело да бъде разделена на отделни позиции, тъй като това щяло да доведе до затруднение с изпълнение и отчитане работите по обекта. Критерият, заложен за избор на фирмата изпълнител, е оптимално съотношение между цена и качество.
Финансирането на договора щяло да става от бюджета на общината и от този на второстепенните разпоредители, които също не са посочени. Ремонтите щели да се извършват в следващите 3 години, но всичко щяло да приключи с изразходването на заложената сума.
Харченето на 2 000 000 народна пара изглежда доста съмнително и е крайно време врачани да се събудят от дълбокия си зимен сън и да потърсят сметка от градоначалника за лобистките му действия.
13.12.2018, 08:20 часа
8449 5
Коментари

ТДнаНАП-ВеликоТърновоофисВраца

13.12.2018, 19:25 часа
С удоволствие ще посрещна обявяването на кандидатурата на г-н Явор Хайтов за кмет на Враца и ще гласувам с чиста съвест за него. Явор Хайтов е бъдещия кмет на Враца.

кръстника

13.12.2018, 17:03 часа
по тази схема бе направено и асфалтирането.

Каедиолог

13.12.2018, 15:43 часа
Пийте редовно по чаша червено вино и си носете новите дрехи. Пържолите само на скара. Не вдигайте по-тежко от дамски бедра. Живейте си живота.

общинар

13.12.2018, 14:31 часа
ще излезат още много потайности, само да се смени вятъра и контролните органи да почнат съвестно да работят.

Съветско порно

13.12.2018, 10:31 часа
Чудесно би било Цифун кумеца да си го прибере у Благоевград с Мара и да си харчат кинтие от Заложната къще( там се събира кеша), Това би бил голям подарък за Врачани. А може и Божинката да си вземе да си риткат у Джумаята.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha