24-годишен рани 3 жени и дете, една от жертвите му издъхна

24-годишен рани 3 жени и дете, една от жертвите му издъхна Млад мъж на 24 години ранил три жени и дете, а после се затворил в дома си в столичния кв. "Христо Ботев". Близо час нападателят стоял затворен вкъщи, но накрая бил изведен от спецполицаи, съобщиха от полицията. Днес е починала една от жените, която е на 70 години.
Снощи две жени - на 70 и на 40 години, и 10-годишно дете бяха откарани с черепно-мозъчни травми в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.
Пострадалите са откарани с линейки в Бърза помощ. Според МВР засега опасност за живота им няма. По-сериозно е пострадала най-възрастната от жените, която по неофициална информация е баба на младежа. 
В полицията получили сигнал за инцидента в 19.05 часа. Според първоначалната информация до кръвопролитието се стигнало след конфликт между младежа и човек от махалата. От какво е била предизвикана свадата още не е ясно.
Според МВР 24-годишният е от ромски произход и е ранил жените с "хладно оръжие", вероятно нож. Там била и майка му, но официално потвърждение дали тя е сред ранените няма.
След сигнала за помощ на мястото пристигнали екипи на СДВР и Първо районно. Дошли и служители от Специализираните полицейски сили, които успели да изведат нападателя без никой да пострада. На мястото били пратени и психолози от Института към МВР, но още няма информация дали се е стигнало до преговори.
Младежът е задържан в Първо РУ, проверява се дали има досие. На мястото на инцидента е извършен оглед, предстоят разпити на свидетели.
14.12.2018, 10:44 часа
1315 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha