Бягството на банките! „СИБАНК“ закри офиса си във Враца, скоро ще ги последва и „Сосиете женерал Експресбанк“/снимки/

Бягството на банките! „СИБАНК“ закри офиса си във Враца, скоро ще ги последва и „Сосиете женерал Експресбанк“/снимки/ В 12 часа в петък врачанският клон на „СИБАНК“ отиде в историята, установи проверка на агенция BulNews. Съобщение на входната врата на помещението на бул. „Никола Войводов“, известен като Пробива, предупреждаваше клиентите за промяната и къде могат да намерят парите си. В последния работен ден от миналата седмица и в събота бе изнесено цялото обзавеждане от досегашния офис, като бе махнат дори и банкоматът. Свалени са и рекламните надписи от фасадата на сградата.
До закриването на клона на „СИБАНК“ се стигна, след като през май миналата година белгийското дружество „КЕЙ БИ СИ Банк“ НВ купи и „Обединена българска банка“ АД. Преди това-през 2007 г., белгийската банково-застрахователна група КВС придоби капитала на „СИБАНК“ ЕАД. Последва обединение на двете финансови институции, които след сливането продължиха да работят на пазара под марката ОББ.
Така офисът на „СИБАНК“ стана излишен и логично той бе закрит. Целият персонал вече е преместен в сградата на ОББ, като първият етаж остава за физическите лица, докато фирмите ползват стария вход за втория етаж, където са изградени нови салони за тяхното обслужване.
През последните 5 години това е поредният банков офис, който се закрива във Враца. В историята отидоха тези на „Алфа банк“, „Токуда“, Българска Банка за Развитие и други. Скоро се очаква да бъде затворен и офисът на „Сосиете женерал Експресбанк“, която наскоро бе придобита от ДСК.
17.12.2018, 14:00 часа
12250 2
Коментари

Нормално

18.12.2018, 12:45 часа
Абсолютно нормално. Навсякъде по света вече се работи само с онлайн банкиране. В Англия даже банковата карта и пинът ти изпращат по пощата след като си откриеш сметката онлайн.Не е нужно дори да стъпваш в банков офис и да попълваш безумни хартии.

BNM

17.12.2018, 15:33 часа
НА Благоев имаше и Емпори Банк, и той беше закрит около 2011г.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha