Ефектът BulNews: Съветниците спряха скандалната идея на Калин Каменов да прави приют за бездомници в детска ясла

Ефектът BulNews: Съветниците спряха скандалната идея на Калин Каменов да прави приют за бездомници в детска ясла Скандалната идея на кмета Калин Каменов да се направи приют за бездомници на метри от детска ясла във Враца се провали.
Това стана по време на сесията на общинския съвет и след като единствено агенция BulNews алармира за плановете на градоначалника.

Срам и позор! Калин Каменов иска да прави приют за бездомници в бивша ясла до детска градина във Враца

Преди минути съветници в града под Околчица орязаха мераците на кмета и екипа му и промениха докладната, която разгневи десетки врачани, живеещи в квартала на Табашкия мост.
Предложението бе представено в първоначалния му вид от зам.-кмета Мария Попова, която в безсилието си приемаше всяка една корекция, предложена от местните парламентаристи. Стигна се до там, че трябваше зам.-председателят Владимир Христов да се намеси и да предложи краен вариант, който да не ощетява хората в квартала, а в същото време да дава възможност на местната управа да кандидатства за средства за ремонт на бившата детска ясла „Гъбка“ на ул. „Войнишка“. 
Според източници на BulNews причината поради която кметският екип е избрал първоначално да преустрои сградата в център за бездомници, била, че за това се отпускали повече средства.
По време на днешното заседание обаче стана ясно, че по-голямата част от общинските съветници, както и такива от групата на ГЕРБ са на мнение, че кметското предложение за приюта никак не е удачно.
Пръв думата в разискванията взе общинският съветник от БСП Иван Иванов, който заяви, че се е информирал за проблема и недоволството на гражданите от BulNews. Иванов настоя от точката въобще да отпадне „бездомници“ и припомни за страховете и опасенията на хората, които са основателни.   
Крайният вариант, който приеха врачанските общински съветници на предложението, е общината да кандидатства по проекта „Красива България“ за ремонт на сградата с цел да бъде използвана за временно настаняване на майки и деца в риск. Преди обаче да се изготви предложение за какъвто и да е ремонт и да се конкретизира за какво ще се ползва сградата, от общината ще са задължени да направят обществено обсъждане с живеещите в квартала.
 
18.12.2018, 13:44 часа
4710 2
Коментари

***

18.12.2018, 15:50 часа
Добре че е нашето момче, та да оправи работата. Браво, д-р Христов.

Врачанка

18.12.2018, 14:43 часа
От снимките и информацията виждам, колко много общинските съветници мислят. Няма да го направят за бездомници, а за майки и деца в риск, разликата е никаква. Очакваме общественото обсъждане в квартала, дано се разгласи предварително!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha