Учените изброиха какви големи ползи има мастурбацията за имунитета и мозъка

Учените изброиха какви големи ползи има мастурбацията за имунитета и мозъка Мастурбацията все още за мнозина е тема табу. В продължения на столетия, допреди половин век, в нашата култура мастурбацията се е заклеймявала и обществото се е „борило“ с нея. Никой не си е признавал че мастурбира.
Дори някои учени са смятали, че човек, който мастурбира има някакъв вид отклонение. Освен това пък родители са слагали на децата си всякакви приспособления, вкл. и „девствени пояси“, за да са сигурни, че няма да има мастурбация.
В днешно време обаче нещата стоят по малко по-различен начин. Самозадоволяването не се счита за толкова голямо прегрешение, а мнозина учени посочват, че то е дори полезно за здравето.
Така например учените от университета "Рутгерс" изброяват "бонусите" за здравния и социалния живот като цяло от мастурбацията. Освен очевидното - че пести време и средства, мастурбацията е полезна при лечението на стреса. Учените отбелязват, че само една, дори и най-незначителната "сесия" на мастурбация, активира производството на значително количество ендорфин, което позволява на човек да се отпусне за известно време.
В допълнение, мастурбацията позволява да спите по-добре. Учените са установили, че ако редовно мастурбирате преди лягане, тогава нервната система ще успее да си отпочине и мозъкът бързо ще превключи между фазите на съня - от лек към дълбок сън. 
Според експертите мастурбацията може значително да подобри когнитивните способности на мозъка. Невролози от университета "Рутгерс" посочват, че оргазмът може да активира до 80 области на мозъка, свързани с паметта и вниманието.
Добрата новина за мъжете е, че учените официално признават, че често мастурбацията подобрява качеството на сперматозоидите и в резултат на това увеличава плодовитостта на мъжете, независимо от възрастта. Учените отбелязват, че поне "един сеанс" на ден за седмица преди опита за зачеване на дете, значително ще увеличи шансовете за успех. В допълнение, друга група учени от Университета на Вирджиния стигна до извода, че оргазмът активира производството на допамин и окситоцин - хормони, които действат върху тялото като анестетик.
Предотвратяване на рак на простатата е важно и при споменаването на полезните свойства на мастурбация, но това не са всички тайни, които крие в себе си самозадоволяването.
Проучване на американски жени на възраст от 21 до 45 години доказва, че мастурбацията помага за укрепване на имунната система и намалява чувството на дискомфорт от всякакви възпалителни процеси, свързани с половите органи.
 
21.12.2018, 10:00 часа
1101 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha