Ефектът BulNews: Кметът на Враца спря обществена поръчка заради критична публикация /доказателства/

Ефектът BulNews: Кметът на Враца спря обществена поръчка заради критична публикация /доказателства/ След критичен материал в агенция BulNews, кметът на Враца Калин Каменов спря скандалната обществена поръчка, с която се готвеше да похарчи 2 млн. лева по съмнителен начин. Малко след като медията ни разкри намеренията на градоначалника за големия харч на народна пара, процедурата бе изменена, а във вторник окончателно бе прекратена заради доказани нарушения, които не могат да бъдат отстранени.

Врачанските потайности: Калин Каменов се готви да похарчи 2 млн. лева по съмнителен начин

Припомняме, че през декември Каменов обяви обществена поръчка за текущ ремонт на общински сгради за 2 млн. лева през следващите 3 години. Според специалисти обявяването на такава процедура е недопустимо, без да се изброят обектите, предмет на обществената поръчка, какво ще се прави по тях, какви ще са материалите и редица други подробности. Всичко това обаче в обявените документи липсваше, посочено бе само, че обхватът и обемът на отделните поръчки ще зависи от конкретната необходимост на местната управа. Освен това в документацията бе заложен тридневен срок за изготвяне на КСС /количествено-стойностна сметка/ от избраната фирма, който е абсурдно кратък.
Оказало се, че тези нередности няма как да бъдат отстранени. По тази причина Калин Каменов се видял принуден да прекрати процедурата за възлагане на обществената поръчка. Така на практика кметът си призна, че медията ни за пореден път го спипва „по бели гащи“ и в случая успяхме да попречим колосалната сума, предвидена за харчене, да бъде усвоена от близки до него фирми.
10.01.2019, 08:36 часа
8238 5
Коментари

доктор

10.01.2019, 15:57 часа
На Клани брат му е в психото нямали начин и него да го вземат има свободни места и топла храна.

Ичката

10.01.2019, 15:34 часа
Клани е син на Пурко. А Пурко кой е, Врачанци го знаят. Крадец, който спеше зад печката на старата гара. ОТ РСВ-то му подаваха нещо за ядане, да не умре от глад.

qze

10.01.2019, 14:00 часа
Кой къде го завари по един шут, да не смее да припари у Враца, много мръсен тоа и жена му също, пришкава и мръсна, ама то кой би погледнал мухльо като него.

koko

10.01.2019, 12:44 часа
Обесете го тоа , дееба мършата мръсна

Фейсбук секта

10.01.2019, 09:58 часа
Браво Бузов,ония от сектата във Фейзбук даже нова група са направили-нека,явно ги е страх от истинската журналистика,която е само мираж за спонсорите им от фалиращия Конкурент
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha