Румен Антов: „Конкурент“ пусна фалшива новина за семинара на общинския съвет в Правец

Румен Антов: „Конкурент“ пусна фалшива новина за семинара на общинския съвет в Правец Председателят на общинския съвет във Враца Румен Антов заяви пред репортер на агенция BulNews, че вестник „Конкурент“ е публикувал фалшива новина за семинар на местния парламент в лъскав хотел в Правец.
Припомняме, че миналата седмица по-голямата част от общинските съветници и експерти от общината бяха на обучение в четиризвездния хотел „РИУ Правец Ризорт“, на което основно се обсъждал и разяснявал бюджета на община Враца за 2019 година.
Без да си проверят фактите и да потърсят официална информация, колегите от замрялата медия публикуваха новина, пълна с лъжливи твърдения. Според изданието местните сенатори били на семинар от  понеделник до четвъртък и са ползвали услугите на хотела 3 дни и три нощи. В анонимен материал в сайта на вестника в пакета на участниците в обучението са били включени само закуска, вечеря и безплатно ползване на СПА центъра. Впусналият се в размисли и страсти автор твърди също, че всичко било организирано от агенция преди няколко месеца.
Писанията на затъващата медия Румен Антов коментира с насмешка. Той разясни за невежите, че всъщност семинарът е продължил две нощувки, а не три, както твърдят псевдожурналистите. Съветниците са преспали в хотела вторник и сряда, като в четвъртък на обяд се прибрали в града.
Общо 37 общински съветници и експерти от общината са присъствали на семинара и са участвали активно в обсъждането на бюджета на община Враца за 2019 г. Събитието е било планирано още миналата година като продължаващо обучение. Мястото е избрано от председателския съвет на сенаторите, а цялата организация паднала на плещите на старшия експерт и секретар на общинския съвет Цветелина Йорданова. Туроператорска фирма или агенция за организацията не е наемана, подчерта още Антов. Йорданова е преговаряла с хотела и е договорила възможно най-добрите условия. Общата стойност на престоя на всички участници за двете нощувки е била малко над 9 000 лева, посочи председателят на общинския съвет.
„Цената, която платихме, бе за три хранения, ползване на залите и всички екстри на хотела, спа, фитнес, паркинги и всичко. Само наема на залата за дебатите за ден бе 500 лева, но и за това получихме отстъпка. Семинарът е платен с пари от бюджета на общинския съвет, като искам да подчертая, че никой от участниците не е ползвал командировачни или пътни. Разбрахме се всеки от нас да пътува с личните си автомобили, за собствена сметка“, заяви Румен Антов.
На семинара общинските съветници са обсъдили бюджета на община Враца за 2019 година с всичките му над 150 бюджетни карти, приходна, разходна част, капиталовата програма и приоритетите за годината. Освен внимателното преглеждане на всяка една цифра, на съветниците им е било разяснено как ще се повишат приходите в приходната част на бюджета, както и какви приходи ще се формират тази година и как приходите и разходите ще се балансират в новия бюджет.
 
17.01.2019, 08:35 часа
4447 1
Коментари

Фейсбук фен

17.01.2019, 09:52 часа
Що още се занимавате с тоя Конкурент? Във Видин вече няма такъв вестник, в Монтана карат 20 бройки, във Враца едва продават 50-100 вестника. Не им обръщайте вече внимание, скоро ще им лепим некролога.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha